Τύποι παικτών και αθλήματα προτιμούν.

Κάθε Κυριακή η αθλητική δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό παίρνει φωτιά. Εκατομμύρια άνθρωποι επιλέγουν διάφορες εταιρίες στοιχημάτων για την τοποθέτηση των χρημάτων τους, λίγων ή πολλών, σε αγώνες όλων των αθλημάτων. Ο βασιλιάς των σπορ, το ποδόσφαιρο, έχει την τιμητική του, αλλά οι τζίροι που δημιουργούνται παγκοσμίως δεν προέρχονται μόνο από αυτό. Έχει μεγάλη σημασία για τις εταιρίες στοιχημάτων, ο μέσος όρος ηλικίας, το φύλο και η αγωνιστική προτίμηση των παιχτών, όσον αφορά για την χάραξη των στρατηγικών κάθε εταιρίας στοιχήματος. Έτσι έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε αναλυτικά το προφίλ του κάθε παίχτη και πως σχετίζεται αυτό με συγκεκριμένα αθλήματα.

Παροδικοί

Μια από τις κατηγορίες παιχτών που είναι εγγεγραμμένοι στις online εταιρίες στοιχημάτωνείναι οι παροδικοί παίχτες. Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται οι άνθρωποι που δεν παίζουν σε τακτά διαστήματα. Πρόκειται για μια κερδοφόρα κατηγορία για τις εταιρίες στοιχημάτων, αφού τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των παιχτών είναι η μη συχνή παρακολούθηση των αθλημάτων που επιλέγουν, η έλλειψη προγραμματισμένου μπάτζετ και η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση στοιχημάτων όταν αποφασίσουν να στοιχηματίσουν.

Δυστυχώς, αυτή η κατηγορία έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να χάσει κάποιος στο στοίχημα. Η πλειοψηφία τους επιλέγει αγώνες ποδοσφαίρου, ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό θα στοιχηματίσει σε αγώνες μπάσκετ ευρωπαϊκού επίπεδου.

Χομπίστες

Ως δεύτερη κατηγορία παιχτών μπορούμε να ορίσουμε τους χομπίστες παίχτες. Αυτή η κατηγορία παιχτών έχει 2-3 λογαριασμούς σε εταιρίες στοιχημάτων και τους χρησιμοποιεί για να στοιχηματίσει έναν αγώνα που θα παρακολουθήσει παρέα με φίλους την Κυριακή. Αποτελεί την ρομαντική ομάδα ανθρώπων που συνδυάζουν το αγαπημένο τους σπορ, συνήθως το ποδόσφαιρο, με το στοίχημα. Το γεγονός αυτό θυμίζει λίγο από την ποδοσφαιρική αγγλική νοοτροπία.

Οι εταιρίες στοιχημάτων που έχουν εγγεγραμμένους αυτού του τύπου παίχτες δεν καταγράφουν ζημιές, αλλά ούτε και σημαντικά κέρδη. Ο λόγος είναι ότι αυτοί οι παίχτες επιλέγουν να στοιχηματίζουν το αγαπημένο τους άθλημα σε συνδυασμό την αγαπημένη τους ομάδα, με αποτέλεσμα να έχουν γνώση του παιχνιδιού που επιλέγουν. Οι στατιστικές δείχνουν ότι όταν επιλέγουν μονά αποδεκτά και όχι παρολί, έχουν περισσότερα ποσοστά επιτυχίας, αλλά οι ίδιοι στοιχηματίζουν, συνήθως, και δεύτερο αγώνα.

Επαγγελματίες

Η τρίτη κατηγορία παιχτών δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την επαγγελματική αφρόκρεμα του χώρου. Οι εταιρίες στοιχημάτων σε αυτή την περίπτωση τα βρίσκουν δύσκολα, αλλά γι’ αυτές οι επαγγελματίες παίχτες του στοιχήματος είναι αναγκαίο κακό. Αρέσκονται να στοιχηματίζουν μεγάλα ποσά, να έχουν τακτικές για κάθε εξέλιξη, χρησιμοποιούν επενδυτικές στρατηγικές, που κάποιες θα ζήλευε ο G.Soros, και βεβαίως ξέρουν πόσα χρήματα έχουν στον προϋπολογισμό τους, γνωρίζουν πότε πρέπει να στοιχηματίσουν και πότε να σταματήσουν.

Ένας επαγγελματίας παίχτης προτιμάει να στοιχηματίζει σε συγκεκριμένα αθλήματα και σε συγκεκριμένες αποδόσεις. Εδώ το ποδόσφαιρο δεν είναι ο απόλυτος άρχοντας γιατί δεν προσφέρεται για τεχνικές trading όσο το τένις, το βόλλευ ή το μπάσκετ. Το trading μαζί με το arbitrage και την favourite team tactic είναι μόλις τρεις από τις μεθόδους που κάποιοι άνθρωποι έχουν κάνει το στοίχημα επάγγελμα.

Αν μπορούσε να επιτραπεί ο όρος στοιχηματική ιδιοσυγκρασία, τότε είναι αυτή που επηρεάζει τις προτιμήσεις των παιχτών ως προς τα αθλήματα που επιλέγουν για στοιχηματισμό. Σήμερα οι εταιρίες στοιχημάτων προσφέρουν μέχρι και αγώνες σκάκι και έτσι κάθε τύπος παίχτη μπορεί να βρει τον τρόπο στοιχήματος που αναζητάει, ανεξαρτήτως τι αναμένει από τις εταιρίες στοιχημάτων και γενικότερα από το παιχνίδι.

 

Leave a Reply