Γυναικεία ρολόγια με λεπτό λουράκι

Το λεπτό λουράκι αποτελούσε πάντα μία κλασική και αριστοκρατική επιλογή για το γυναικείο ρολόι. Και στα δύο φύλα δημιουργεί την αίσθηση ενός κομψού ανθρώπου, που φροντίζει την εμφάνισή του αποφεύγοντας όμως τις υπερβολές.

Τα γυναικεία ρολόγια με λεπτό λουράκι θυμίζουν λίγο το κλασικό, μικρό, λεπτεπίλεπτο ρολόι- αξεσουάρ της γιαγιάς. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι περιπτώσεις γυναικών, που έχουν ψαχουλέψει στο παλιό σεντούκι για να το βρουν.

Ξεχωρίζουν για το ρετρό ύφος και την απλότητα. Τα περισσότερα διαθέτουν και μικρό συνήθως καντράν, ώστε να υπάρχει αναλογία. Συχνά το λουράκι είναι λεπτό τόσο στο πάχος όσο και στο μήκος, με αποτέλεσμα να αποτελεί μία πρακτική επιλογή για όλες τις ώρες αφού είναι πολύ ελαφρύ στο χέρι.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξει κανείς αγοράζοντας ένα ρολόι με λουράκι γενικότερα, είναι το υλικό από το οποίο έχει κατασκευαστεί. Ειδικά αν έχει αλλεργία, ας δοκιμάσει ένα λουράκι από καλής ποιότητας καουτσούκ ή δέρμα. Σίγουρα βέβαια ο χρυσός δεν πρόκειται να του δημιουργήσει κανέναν ερεθισμό. Η προσοχή αυξάνεται όταν το ρολόι είναι από δέρμα ή πλαστικό.

Τα γυναικεία ρολόγια με λεπτό λουράκι δε θα λέγαμε πως ταιριάζουν σε κάθε τύπο γυναίκας. Προϋποθέτουν ένα στιλ πιο ρομαντικό, vintage/ retro, με ψηλόμεσες φούστες, στενά ή κοντά τοπ, αέρινα see–throughπουκάμισα και ψηλά τακούνια. Έχουν συνδυαστεί με περισσότερο αιθέριες και κοριτσίστικες υπάρξεις ή έστω με μία κλασική, ρομαντική παρουσία.

Μας αρέσουν σε πιο λεπτά χέρια και παρόλο που κάποιες φορές μοιάζουν βραδινά, με το ανάλογο look δε γνωρίζουν ώρα της ημέρας.

Αποφύγετε να τα φορέσετε με άλλα αξεσουάρ στο ίδιο χέρι, γιατί έτσι το ρολόι «χάνεται». Ειδικά βραχιόλια. Ένα δαχτυλίδι θα ταίριαζε καλύτερα.

Τολμήστε ένα ρολόι με λεπτό, χρυσό μπρασελέ και μάλιστα σε κίτρινο χρυσό. Ναι, το κίτρινο χρυσό είναι και πάλι στη μόδα ανεξαρτήτως ηλικίας! Το ίδιο και ο ροζ χρυσός.

Αν το στιλ σας είναι πιο κλασικό ή δεν έχετε συνηθίσει να φοράτε ρολόι με λεπτό λουράκι, διαλέξτε ένα με λεπτό δερμάτινο λουράκι από κροκό σε κόκκινο, μαύρο ή ταμπά και ταιριάξτε το με κάθε σας εμφάνιση. Σίγουρα είναι μία επιλογή που θα χαρείτε και δε θα μετανιώσετε.

Bonus tips

  • Αποφύγετε τα πολλά στρας και τις πέτρες.
  • Προτιμήστε ένα ρολόι με λεπτό λουράκι και μικρό καντράν.
  • Τολμήστε ένα καντράν σε τριγωνικό σχέδιο.
  • Ξεχωρίστε φορώντας λουράκι σ’ έντονο χρώμα.
  • Φροντίστε ώστε το λουράκι να είναι υποαλλεργικό.
  • Μην το φοράτε με άλλα βραχιόλια στο ίδιο χέρι.
  • Δοκιμάστε ένα ρολόι με λεπτό και διπλό, που τυλίγεται στον καρπό, λουράκι.

Leave a Reply