Γυναικείες μπλούζες για κάθε τύπο

Η καθιέρωση της γυναικείας μπλούζας ως ένα fashionable ρούχο της ντουλάπας μας ξεκίνησε γύρω στο 1890. Από τότε; Τα σχέδια και τα χρώματα εντυπωσιάζουν ενώ καλύπτουν κάθε τύπο γυναίκας. Όποιος και αν είναι ο σωματότυπός σας, μπορείτε να βρείτε την ιδανική μπλούζα που θα σας κολακεύει.

Μεγάλοι γοφοί και στενοί ώμοι 
Οι γυναίκες με μεγάλο γοφό, συνήθως έχουν λεπτή μέση. Εάν λοιπόν έχετε τέτοιο σωματότυπο, προτιμήστε γυναικείες μπλούζες σε παστέλ αποχρώσεις και εφαρμοστή γραμμή.

Αποφύγετε τις πολύ ριχτές γραμμές. Το σαφάρι look, με μία λεπτή ζώνη στη μέση, θα σας ταιριάζει επίσης πολύ. Αν θέλετε να δώσετε όγκο στους ώμους σας και να τον περιορίσετε από άλλα σημεία του σώματος, διαλέξτε ένα ζευγάρι βάτες ή μία μπλούζα με φουσκωτά μανίκια. Μία ακόμη έξυπνη επιλογή, για την περίπτωσή σας, είναι η μπλούζα με παρτούς ώμους.

Λεπτή σιλουέτα παντού!

Προτιμήστε τις ριχτές μπλούζες, που να πέφτει και λίγο ο ώμος, για περισσότερο όγκο. Αποφύγετε τα έντονα “V” στο ντεκολτέ και τα τετράγωνα κοψίματα.

Η λαιμόκοψη και το ζιβάγκο σας ταιριάζουν πολύ. Το ίδιο ισχύει και για τις κοντές μπλούζες, ακόμη και croppedtops.

Μεγάλοι ώμοι και στενή περιφέρεια

Εάν έχετε μεγάλους ώμους και στενή περιφέρεια, η εικόνα σας θα φέρνει περισσότερο σε “men’s look”. Μια μπλούζα λοιπόν εδώ, μπορεί εύκολα να διορθώσει αυτό το ψεγάδι στην σιλουέτα σας.

Toνίστε τη μέση και την περιφέρειά σας φορώντας φαρδιές και μακριές μπλούζες, πουκαμίσες ή τουνίκ με έντονη ζώνη στη μέση.

Το “V” στο λαιμό κολακεύει καθώς επίσης και μια μεγάλη λαιμόκοψη που θα αφήνει τον ένα ώμο ελεύθερο. Αποφύγετε υφάσματα και prints όπως είναι τα καρό, οι ρίγες και τα μεγάλα εμπριμέ σχέδια (floralή γεωμετρικά).

Με λίγη κοιλίτσα ή χωρίς μέση δαχτυλίδι

Αποφύγετε τις πολύ κοντές μπλούζες και σίγουρα τα croppedtops. Διαλέξτε ένα πιο loosetop, που θα καλύπτει τα σημεία που θέλετε και θα κολακεύει άλλα.

Δοκιμάστε μια μπλούζα με μέτρια λαιμόκοψη, που η γραμμή της φαρδαίνει  μετά το μπούστο. Πείτε ναι στις στενές γραμμές, αλλά όσο αυτές περιορίζονται στο μπούστο. Μία στράπλες, αμπίρ μπλούζα για παράδειγμα είναι η ιδανική για εσάς. Το ίδιο και οι πουκαμίσες.

Να θυμάστε επίσης ότι τα σχέδια με κάθετες ρίγες και τα πιο σκούρα χρώματα κολακεύουν. Τέλος μην έχετε ως πρώτη επιλογή αξεσουάρ τη ζώνη και κυρίως εκείνες που δένουν ψηλά στη μέση.

 

Leave a Reply