Τα απαραίτητα γυναικεία αθλητικά ρούχα

Σεπτέμβρης, ο κατάλληλος μήνας για να ξεκινήσουμε γυμναστήριο ή ένα καινούργιο σπορ. Επιστρέφουμε όλοι από διακοπές, με όρεξη να ξεκινήσουμε νέα πράγματα, ν’ ασκηθούμε, να βρούμε εκείνα τα ενδιαφέροντα που θα μας βγάζουν μία με δύο φορές την εβδομάδα από τη βαρετή ρουτίνα της καθημερινότητας και όλα τα σχετικά.

Πέρα όμως από την απόφαση να ξεκινήσετε κάτι, πρέπει να εφοδιαστείτε και με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αν μιλάμε λοιπόν για ένα απλό άθλημα, που δεν απαιτεί ειδική στολή και κάνουμε λόγο απλά για τις ώρες που θα περνάμε στο γυμναστήριο, τα αθλητικά ρούχα που θα χρειαστούμε είναι συγκεκριμένα. Η ποικιλία σε γυναικεία αθλητικά ρούχα εντυπωσιακή και η επιλογή μας καλείται να εξυπηρετεί όχι μόνο αισθητικούς αλλά και λειτουργικούς σκοπούς. Άνεση, ευκινησία, απορροφητικότητα.

Τα γυναικεία αθλητικά ρούχα θέλουμε πράγματι να είναι άνετα και να επιτρέπουν την ελευθερία στις κινήσεις. Έτσι ξεχάστε τα ασφυκτικά εφαρμοστά κορμάκια, τα T- Shirts με βαθύ ντεκολτέ, τα υπερβολικά κοντά σορτσάκια και τα χαριτωμένα, σέξι φουστάκια του τένις. Προτιμήστε ένα φαρδύ και κατά προτίμηση, βαμβακερό T- Shirt, ένα ειδικό αθλητικό μπουφάν από διπλή σύνθεση βαμβακιού και νάιλον και δοκιμάστε τα αθλητικά τοπ με χιαστί πλάτη. Είναι πολύ βολικά και συνήθως εφαρμόζουν γάντι στο γυναικείο κορμί, καλύπτοντας όλα τα σημεία που επιθυμούμε διευκολύνοντας τις όποιες κινήσεις μας και κρατώντας το στήθος σταθερό.

Όσον αφορά τα γυναικεία αθλητικά παντελόνια, προτιμήστε ένα κολάν (βαμβακερό ή μη, προσοχή όμως στη σύνθεση ώστε να είναι φιλική προς το δέρμα σας) ή μία άνετη, βαμβακερή φόρμα. Αν μάλιστα θέλετε μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων, διαλέξτε μία αθλητική φόρμα με λάστιχο στον αστράγαλο ώστε να μη σηκώνεται το παντελόνι την ώρα της άσκησης και σας εμποδίζει ή σας ενοχλεί. Ιδανικά θεωρούνται τα κολάν 3/ 4.

Ιδιαίτερη προσοχή θέλει και το αθλητικό σουτιέν που θα φορέσετε. Αν έχετε πλούσιο μπούστο, δοκιμάστε ένα αθλητικό μπουστάκι από απορροφητικό υλικό, που συγκρατεί το στήθος και απορροφάει τον ιδρώτα. Η ποικιλία από γυναικεία αθλητικά μπουστάκια είναι μεγάλη, καλύπτοντας τόσο τις γυναίκες που έχουν μικρό στήθος- αφού υπάρχουν κάποια με ενίσχυση- όσο και εκείνες που έχουν αρκετά μεγάλο μπούστο. Για τις τελευταίες θα βρείτε ειδικά σχεδιασμένα patterns, που διατηρούν το στήθος σταθερό στη θέση του και σχεδόν ακίνητο κατά την άσκηση.

Τέλος οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να προσέχουμε ακόμη τα κορμάκια ή εσώρουχα που φοράμε την ώρα της άθλησης. Έτσι μας προτείνουν καλύτερα ένα στενό μποξεράκι ή γυναικείο εσώρουχο τριών τετάρτων σε αθλητική γραμμή παρά ένα εσώρουχο στρινγκ.

Leave a Reply