Προκριματικά Euro 5ος όμιλος: Για το απόλυτο η Αγγλία.

19:00 ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ

Προϊστορία: 0-0-3
Α’ γύρος: ΑΓΓΛΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ 3-1

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Δίνει μάχη με την Ελβετία για τη 2η θέση, ώστε να αποφύγει τα μπαράζ, με την Αγγλία να έχει πάρει ήδη σαφή προβάδισμα για την πρωτιά. Όλα μπορούν να αλλάξουν βέβαια σήμερα, αν πάρει τη νίκη, αλλά η εικόνα στο πρώτο μεταξύ τους δεν ευνοεί για τέτοιες ελπίδες. Δεν είναι άλλωστε και φόβητρο. Στα 10 τελευταία, επίσημα και μη, έχει κερδίσει μόνο τα τρία και έχει χάσει στα άλλα εφτά. Και οι τρεις νίκες ήταν για τα προκριματικά και ήρθαν κόντρα σε Σαν Μαρίνο, Λιθουανία και Ελβετία. Κλείνει τρία χρόνια από την τελευταία της ισοπαλία, που ήταν με την Ελλάδα σε ένα φιλικό τον Μάιο του 2012. Από τότε έχει 11-0-15. Στην αποστολή και ο αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Αντράζ Στρούνα.

Τελευταία 5: 2-0-3

Τερματοφύλακες: Χαντάνοβιτς (Ίντερ), Ομπλάκ (Ατλέτικο), Βίντμαρ (Ντομζάλε)
Αμυντικοί: Σέζαρ (Κιέβο), Μπρέτσκο (Κολωνία), Γιόκιτς (Βιγιαρεάλ), Ίλιτς (Παρτιζάν), Στρούνα (ΠΑΣ), Αντζέλκοβιτς (Παλέρμο), Μίλετς (Σταντάρ Λιέγης), Σάμαρτζιτς (Ριέκα)
Μέσοι: Μπίρσα (Κιέβο), Κιρμ (Ομόνοια), Ίλιτσιτς (Φιορεντίνα), Πέτσνικ (JEF Γιουνάιτεντ), Κούρτιτς (Φιορεντίνα), Καμπλ (Ντόρτμουντ), Λαζάρεβιτς (Σασουόλο), Μερτέλι (Μάριμπορ), Ρότμαν (Μπασακσεχίρ), Βέρμπιτς (Τσέιλε)
Επιθετικοί: Νοβάκοβιτς (Ναγκόγια Γκράμπους), Λιούμπιανκιτς (Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς), Μπέριτς (Ραπίντ Βιέννης)

ΑΓΓΛΙΑ: Στα προκριματικά ποτέ δεν είχε πρόβλημα. Στα τελικά των διοργανώσεων είναι που απογοητεύει πάντα. Έτσι και τώρα, έχει κάνει το απόλυτο στις 5 πρώτες αγωνιστικές του ομίλου και με το +6 από Σλοβενία και Ελβετία, μένουν μόνο τα τυπικά για να σφραγίσει τη συμμετοχή της στο Euro της Γαλλίας. Στο τελευταίο φιλικό που έδωσε την περασμένη εβδομάδα έδειξε κουρασμένη και έμεινε στο 0-0 με την Ιρλανδία. Συνολικά παραμένει αήττητη στα 10 τελευταία (7-3-0), επίσημα και μη, που έδωσε μετά τα Μουντιάλ, όπου –φυσικά- απογοήτευση και πάλι, τερματίζοντας τελευταία στον όμιλο. Αρκετές οι αλλαγές από τον Χόντγκσον. Έκπληξη οι κλήσεις των Γκριν (ΚΠΡ), Χίτον (Μπέρνλι), κίπερ των δύο από των τριών ομάδων που έπεσαν από την Πρέμιερ. Η μόνη από τις εκπλήξεις που δικαιολογείται είναι αυτή του Όστιν, ο οποίος σκόραρε 18 γκολ με την ΚΠΡ. Μετράει ισάριθμες νίκες στις τρεις φορές που αντιμετώπισε τη Σλοβενία.

Τελευταία 5: 3-2-0

Τερματοφύλακες: Χαρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Γκριν (ΚΠΡ), Χίτον (Μπέρνλι)
Αμυντικοί: Τζόουνς (Μάντσεστερ Γιουν.), Μπερτράντ (Σαουθάμπτον), Κέιχιλ (Τσέλσι), Σμόλινγκ (Μάντσεστερ Γιουν.), Γκιμπς (Άρσεναλ), Γιαγκέλκα (Έβερτον), Κλάιν (Σαουθάμπτον)
Μέσοι: Χέντερσον (Λίβερπουλ), Γουίλσιρ (Άρσεναλ), Μίλνερ (Λίβερπουλ), Λαλάνα (Λίβερπουλ), Ντελφ (Άστον Βίλλα), Τάουνσεντ (Τόττεναμ), Κλέβερλι (Έβερτον), Μπάρκλεϊ (Έβερτον)
Επιθετικοί: Στέρλινγκ (Λίβερπουλ), Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουν.), Γουόλκοτ (Άρσεναλ), Όστιν (ΚΠΡ), Βάρντι (Λέστερ)

Προβλέψεις στοιχήματος: Η Αγγλία δεν έδειξε σε καλή κατάσταση κόντρα στην Ιρλανδία και έχει αρκετά νέα πρόσωπα στην αποστολή της. Δεν καίγεται και τόσο για τη νίκη, σε σχέση με την Σλοβενία, που θέλει να αποδείξει πράγματα. Πιθανή η ισοπαλία στο 3.35 (Interwetten).

Leave a Reply